PVC stolarija - broj 1 u uštedi i energetskoj efikasnosti

U zemlji koja je klimatski raznolika i u kojoj se u 365 dana izmenjaju sva godišnja doba i svi vremenski uslovi - od ekstremno niskih do pakleno vrelih temperatura, kiše, vetra, snega, energetska efikasnost je ključna. Kako naći balans i rešenje koje će podjednako funkcionisati i u hladnim zimama i vrelim letima, a da pri tom još i uštedimo. U narednom tekstu govorimo o tome koliko zapravo PVC stolarija doprinosi i čuva i novac i dom.

PVC stolarija - broj 1 u uštedi i energetskoj efikasnosti
Svi znamo koliko je ušteda u potrošnji električne energije ali i samih energenata teška. Topli meseci donose više potrošnje zbog korišćenja rashladnih uređaja, skoro pa koliko i grejna tela koja koristimo zimi. Sva istraživanja govore o tome da većinu energije gubimo kroz otvore, odnosno prozore i vrata. Taj broj ako verujemo statistici nije mali i u većini slučajeva iznosi i preko 30%. U prevodu, hladili ili grejali, trećinu novca koji damo na račune bukvalno bacimo kroz te iste prozore i vrata, direktno napolje u bespovrat.

Da li PVC stolarija zaista rešava problem?

PVC stolarija se pravi od materijala koji poseduje široki spektar prednosti i naprednih karakteristika. Kombinacijom njega i visoke tehnologije, dobijamo proizvod koji je podjednako efikasan i leti i zimi ali je istovremeno i izuzetan u eneregetskoj efikasnosti. Ugradnjom stolarije ili zamenom postojeće PVC stolarijom, smanjićete račune za električnu energiju leti zbog korišćenja rashladnih uređaja ali ćete takođe i uštedeti na ogrevu zimi – utrošenom uglju, drvima, peletu ili gasu.

Zašto PVC stolarija toliko štedi energiju

Kvalitet PVC materijala nije jedini presudan u značajnoj potrošnji energije. Većim delom za to je zaslužan višekomorni sistem vrata i prozora, koji je do pet puta efikasniji u održavanju i čuvanju toplote od obične stolarije. NenadBS nudi šestokomorni sistem što dodatno osigurava da vaš dom bude što duže topao zimi a hladan tokom vrelih letnjih meseci, čime PVC stolarija dostiže svoj pun potencijal u uštedi i bezbednosti.

Ovakva rešenja funkcionišu kao ekstremna barijera u sprovođenju toplote dok savršeno zaptivanje ne samo da sprečava odlazak toplote ili pak pregrevanje, ono odlično sprečava i prodor bilo kakave vlage unutar prostora.

Koja PVC stolarija je dobra i koju izabrati?

Iako na tržištu postoji mnogo proizvođača i distributera, morate napraviti pametan izbor. Osim što morate voditi računa o samom kvalitetu izrade vrata ili prozora od pvc materijala, dodatno se morate pozabaviti i ugradnjom, koja mora biti urađena sa posebnim oprezom i stručnošću. Greška koju možete napraviti čak i nakon kupovine vrhunske i najkvalitetnije pvc stolarije, jeste neadekvatna i neprofesionalna ugradnja. Ovo vam može doneti mnoštvo neprijatnosti u vidu prodiranja vlage ili hladnog i toplog vazduha, što ubuduće može predstavljati pretnju po vaš dom ali i po vaše račune.

Kao što znate, Nenad Building solutions proizvodi samo najkvalitetnije prozore i vrata čija je otpornost na vremenske prilike višestruka i zaista kvalitetna. Osim toga, sa nama ste poptpuno bezbedni i tokom ugradnje istih, za šta je zaslužan uigran tim profesionalaca.

Da li je zima dobro vreme za nabavku i ugradnju PVC stolarije?

Činjenica je da smo već na pragu zime, odnosno već smo u nju zakoračili polako ali sigurno. Ako se pitate kako ćete je provesti i da li je ovo godišnje doba vreme kada je kasno za zamenu stolarije, imamo odgovor za vas koji će vam se sigurno svideti. Zima je odličan period da nabavite i ugradite novu PVC stolariju. Kako i zašto?

Leto je period koji se podrazumeva kao vrhunac sezone, jer se mnogi vlasnici zbog toplog vremena odlučuju na ovaj korak baš tada. Usled velike potražnje za prozorima i vratima, postoji i velika potražnja i za radnom snagom koja će istu ugraditi. Ovo znači da ćete na nove prozore ili nova vrata, vrlo verovatno morati čekati.

Zima uglavnom ne donosi probleme po pitanju vremenskih ograničenja ili nedostataka resursa. Osim toga, zbog manje potražnje, cena svih materijala u građevinarstvu opada, pa ukoliko rešite da dodatno renovirate svoj dom, to znači da će vas svi građevinski radovi manje koštati – od krečenja, dogradnje, renoviranja ili bilo kakve adaptacije.

Gde kupiti PVC stolariju

Ako tražite najbolje energetski efikasne prozore i vrata koji su takođe elegantni, funkcionalni i laki za održavanje, onda ne tražite dalje jer ste na pravom mestu. Naš širok asortiman PVC sistema vrata i prozora svetske klase podržan je izuzetnom uslugom jer tu smo za sve vaše zahteve od dizajna, veličina, transporta i ugradnje.